Klima tamirine kontrolle başlanır. Kontrol ardından tedbir almaya geçilir. Klimaya teşhis konurken, mekanik hasarlara karşı inceleme yapılmalı, sabitlenmesi ve elektrik bağlantı güvenliği kontrol edilmelidir. Sonra filtre durumu ve çeşitli modlarda çalışması kontrol edilir. Artık klima sisteminin çalışması test edilebilir. Kompresörün çalışması ve evaporatör sıcaklığı kontrol edilmelidir. Emme ve tahliye sisteminin basınç seviyesi ölçülür ve boru bağlantılarının sıklığı kontrol edilir.
Led bir kere yanıp sönmüşse, iç ünitedeki sensör çalışmıyordur. Dış ünite sensörü arızasında led, iki kere yanıp söner. Üç kere yanıp söndüğünde, klima aynı anda hem ısıtma hem soğutma modunda çalışma girişimindedir. Dört kere yanıp sönerse, aşırı yük koruması devreden çıkarılır. Beş kere yanıp sönerse, üniteler arasında bilgi alışverişi hatalıdır. Bu hata, bloklar arasında kablo sorunları ile ilgilidir. Altı kere yanıp sönerse, enerji tüketim seviyesi normu çok fazla aşmıştır. Bu halde, güç unsurları test edilir. Yeni kere yanıp söndüğünde, dış ünite çalışma voltajı çok aşırı yükselmiştir. Dokuz kere yanıp sönerse, valf arızalıdır. On kere yanıp sönmesi ise, kompresör arızası belirtir. Bu halde, kompresör sıcaklık kontrolü yapılmaz.
Klima arızaları ve çözümleri, çeşitli marka ve modellere göre değişkendir. Hata kodları, modele bağlıdır. Kontrol panosunun nasıl çalıştığı kullanma talimatından bulunarak programlama yapılabilir.