ANKASTRE FIRIN TEMİZLİĞİ
Ankastre fırının temizlenmesinin önemli noktalarını aşağıda anlattık;
Fırın İçi Temizleme
- Fırının içindeki tepsileri çıkarın.
- Fırının içine yağ çözücü püskürtün. Sonra yumuşak bir bez veya süngerle iyice durulayın. Fırının içinde kimyasal madde kalmadığından emin olmalısınız. Aksi takdirde bu kalıntılar yemeklerinize karışarak sağlığınıza zarar verir.
- Bir tencereye bir litre su ve bir çay bardağı sirke katıp fırına koyun ve fırını çalıştırın. Sıcak su ve sirke, yağ ve yemek kalıntılarını çözer.
- Fırını kapatıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelmesini bekleyin.
- Nemli bir mikrofiber bezle fırının içini silin. Bu aşamada tel veya bulaşık süngerinin sert yüzeyini kullanmak fırına zarar verebilir.
- Fırının içini bir kez daha mikrofiber bezle sildikten ve fırını lekelerden arındırdıktan sonra fırının içini temiz bir bezle kurulayınız.
Fırın Kapağı Temizleme
Fırının kapak camlarını ve dışını sıcak su ile sirke karışımıla silebilirsiniz. İnatçı kirler varsa, yağ çözücü püskürtüp bulaşık süngerinin sert tarafı ile ovalayabilirsiniz. En son yumuşak bir bezle iyice durulayın. Temizleme sonrasında camı kuru bir bezle silerek parlatınız.
Fırın Teli ve Tepsisi Temizleme
Fırın telini yağ çözücü ve bulaşık süngerinin sert yüzeyi ile yıkayın, temiz suyla durulayın. İnatçı lekeler varsa, sert plastik veya ahşap bir spatula kullanarak daha fazla güçle temizleyebilirsiniz. Ancak tepsiye zarar vermemeye dikkat ediniz.